Veiligheid

Veiligheid bij Het Andere Wonen
Welzijn kan niet bestaan zonder de veiligheid om ons heen. Enerzijds is dat herkenning, daarom staan onze vestigingen ook midden in de wijk. Zo kunnen de bewoners in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Ook vertrouwde en dezelfde gezichten zijn van groot belang bij mensen met dementie. Daarom werken wij bij Het Andere Wonen met kleine teams. Het inrichten van je eigen volwaardige appartement met vertrouwde spullen zorgen voor deze herkenbaarheid. Zo draagt alles wat we doen bij aan de veiligheid.

veiligheid

Woonkeur
De basis is natuurlijk dat alle appartementen van Het Andere Wonen voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van Woonkeur. Dat wil zeggen dat de appartementen voldoen aan eisen van Woonkeur met betrekking tot de gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid. Een belangrijk aspect in deze certificering is dat de woning levensloopbestendig is.

“Techniek helpt ons de veiligheid in onze vestigingen te verhogen.”

Domotica
De inzet van domotica (techniek in de zorg) vormt een belangrijk deel van het woon-zorgconcept Het Andere Wonen. Domotica is techniek die ingezet wordt om zo de maximale veiligheid van onze bewoners te waarborgen. Bewegingsvrijheid maakt hier onderdeel van uit. Deze willen we zo groot mogelijk houden voor het welbevinden van onze bewoners.

Met leefcirkels kunnen we gecontroleerde bewegingsvrijheid inzetten. Automatische ontsluiting van de voordeur van het eigen appartement als de bewoner nadert is daar een voorbeeld van.

Meer weten over Het Andere Wonen?
Voor meer informatie kunt u ook onze
brochure downloaden.