Het Andere Wonen in Heusden zichtbaar

Het Andere Wonen Unitashof in Heusden zichtbaar

De bouwhekken staan klaar en de grondsanering is gereed. De Heusdense initiatiefgroep heeft met ontwikkelaar Holikiday, op de locatie van voormalige Unitas, een woonvoorziening voor de kwetsbare ouderen ontwikkeld. Begin november start Hartman Bouwbedrijf met het bouwen van Het Andere Wonen Unitashof. Een geclusterde woonvorm voor mensen met geheugenproblematiek en andere zorgvragen.

Het Andere Wonen

Het plan hiervoor is enige jaren geleden ontstaan in een Heusdense initiatiefgroep “Samen thuis in eigen huis”. Dit plan is met betrokkenheid van de inwoners tot stand gekomen. De ontwikkelaar Holikiday bracht de initiatiefgroep en Het Andere Wonen samen. Zij kunnen de gewenste woonvoorziening in Heusden realiseren. Het Andere Wonen bestaat uit meerdere kleinschalige woonprojecten in de wijk voor mensen met geheugenproblematiek of andere zorgvragen. Zij bieden een andere vorm van verpleeghuiszorg, kleinschalig. Hierbij focussen zij op eigen regie, zorg op maat, kwaliteit en veiligheid.

Sociale netwerk behouden

Deze vestiging van Het Andere Wonen bestaat uit 20 appartementen. Een locatie van Het Andere Wonen wordt door een ondernemerspaar gerund. Het ondernemerspaar woont zelf ook in het appartementencomplex, zo waarborgen zij  24-uurs zorg en leven ze ook echt samen met de bewoners. Hiermee worden persoonlijke aandacht en zorg, diensten en services op maat gewaarborgd voor de bewoners van Het Andere Wonen. Zo verbeteren zij het welzijn van de bewoners.

Lees het artikel op www.peelbelangonline.nl.