Het Andere Wonen Unitashof
Jessica Scheepens en Bob de Beer
Pastoor Arnoldstraat
Heusden
Telefoon 06 – 21 29 22 33
E-mail unitashof@hetanderewonen.nl
Opening eind 2021

Algemeen

Het Andere Wonen Unitashof  bestaat uit 20 appartementen geclusterd wonen. Holikiday ontwikkelt deze geclusterde woonvorm in Heusden bij Asten.

Medio 2018 startte in Heusden een initiatiefgroep met daarin vertegenwoordigers van Stichting Dorpsoverleg Heusden, Seniorenvereniging Heusden, het Dorpssteunpunt Heusden en de Locatieraad H. Antonius van de parochie H. Franciscus. Het doel van deze groep was een initiatief voor wonen voor (kwetsbare) ouderen op de voormalige locatie Unitas in Heusden. Met de start van de bouw door bouwbedrijf Hartmans in november 2020 krijgt dit burgerinitiatief daadwerkelijk vorm.

Appartementen

We verwachten deze vestiging van Het Andere Wonen in oktober 2021 te openen. De vestiging wordt door zorgondernemers gerund. Zij wonen samen met de bewoners in deze woonzorglocatie, zodat we 24/7 zorg kunnen waarborgen. De bewoners huren de volwaardige appartementen met zorg van Het Andere Wonen in Heusden. Alle 20 appartementen zijn voorzien van domotica (techniek in de zorg). Hierdoor bieden we bewoners met geheugenproblemen ook een veilige woonsituatie.

Diensten

Naast zorg op maat bieden de zorgondernemers van Het Andere Wonen in Heusden diverse diensten, activiteiten en services aan die men naar eigen behoefte en onder eigen regie af kan nemen. De basis is dat zij zelfstandig of met hun partner kunnen blijven wonen in Heusden, ondanks dat zij zorg nodig hebben. Zij blijven zo in hun eigen vertrouwde omgeving en kunnen van hun eigen sociale netwerk gebruik blijven maken. Dit kan zijn in de eigen woning of in de gemeenschappelijke ruimte.

Wilt u wonen in deze woonvorm?
Kijk dan op de website van Het Andere Wonen voor de mogelijkheden. De zorgondernemers kijken graag met u naar de mogelijkheden van geclusterd wonen in de wijk.